El Fòrum Social d’Elx donem suport a la vaga convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic d’Elx ja que considerem que la política educativa que el govern valencià (PP) està duent a terme és nefasta tant per a l’alumnat, al qual impedeix que puga assolir el seu màxim nivell d’aprenentatge, com per al professorat ja que la majoria no té capacitat per fer classes en llengua valenciana.
Amb l’ordre d’impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglés, es reflecteix més que mai la fi partidista que té la seua política educativa i també la seua política repressiva, amb un grapat ’inspectors als nostres centres per sancionar aquell o aquella que dissentisca del que ells han ordenat.
Quant al professorat, en maquen molts en diversos centres, però al mateix temps existeix una llarga llista d’interins que esperen trobar un lloc de treball i, a més, aquestos no tenen els mateixos drets que la resta de funcionaris.
Respecte a l’alumnat, aquest és veu perjudicat per la falta de centres escolars, un increment de barracons, la impossibilitat de realitzar l’ensenyament en valencià, manca important de fisioterapeutes que atenguen els i les xiquetes amb necessitats especials; als centres concertats, hi trobem un procés de matriculació totalment selectiu, etc.
A més pateixen de forma directa la carència de docents ja que no poden triar determinades assignatures optatives, en cas que algun professor estiga de baixa, no arriben els corresponents substituts, per tant, a voltes és impossible acabar el temari, etc.
Per tant, veiem necessària la vaga del dia 28 d’abril i les activitats que es realitzaran eixe dia, com ara les manifestacions vespertines a Alacant, València i Castelló, o la cadena humana encerclant l’IES Joanot Martorell. També considerem positivament el fet que el dia 23 es duga a terme un tancament a l’IES l’Assumpció com a activitat reivindicativa.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT
FÒRUM SOCIAL D’ELX

Anuncis